Studin besöker skolorna i Tokyo, Gifu och Nagano

michuru

Dag två i Tokyo har varit fullspäckad med möten och besök. Morgonen ägnades åt att försöka hitta en affär som säljer adapter men vi hittade inte något som passade. Vår ciceron för dagen, Michiru, visade oss våra skolor i Shin-Okubo och Takadanobaba samt två studentresidens. Skolorna var väl fungerande så som vi hade förväntat oss. Vi fick även möjlighet att träffa all personal på skolorna och de var mycket trevliga. Lunch intogs på en koreansk restaurang i Shin-Okubo med fyra glada tjejer från personalstaben på skolan. Men svenskt godis gick inte hem, det blev många konstiga miner när vi bjöd på Turkiskt peppar.
Roligaste händelsen blev att en av våra studenter vägrades inträde på ett gymn för att han hade en tatuering där det stod katt på japanska. Tydligen var man rädd att han tillhörde den ökända yakuzan (maffian) i Tokyo.
Kvällen avslutades på en japansk restaurang tillsammans med Adam & Koray som vistats i Tokyo i ca 7 månader. De delgav oss sina intryck och förslag till förbättringar för våra svenska studenter.

Joseph & Linda

 

Kommentera