Elin på språkskola i Berlin.

språkskola Berlin

Hej här kommer en lägesrapport från min tre veckor långa språkkurs i Berlin!


Jag har haft en underbar tid i och vill överhuvudtaget inte åka hem. Jag har besökt åtskilliga museum och utställningar. Om man är intresserad av modern konst så är Berlin verkligen det rätta stället. Jag måste även rekommendera ett besök på Pergamonmuseet med en fantastisk samling historiska föremål. Berlin är även känt för sin elektroniska musikscen så passa på att gå på en av stadens klubbar. Man kan hitta information om vad som händer och när det händer i små broschyrer som delas ut på barer och i klädaffärer.

Skolans läge i Prenzlauer Berg är perfekt. Området är fullt av uteserveringar och lummiga gator och det råder ingen brist på mysiga barer och cafeer. Trots att jag testat flera av stadens andra områden så kan jag lätt konstatera att jag helst återvände hit för att ta en öl eller gå ut och äta. På helgerna finns det även en massa loppmarknader i området där man kan fynda. Jag hittade en jättefin Adidas jacka för 50 spänn.

Jag bodde på skolan och boendet var över all förväntan. Rummen var som hotellrum och hela Campusområdet var superfräscht. En av fördelarna av att bo på skolan var även att man aldrig behövde känna sig ensam. Gick man förbi Loungeområdet fanns det alltid någon där att umgås med. Min klass var en riktig smältdegel av nationaliteter. Ryssar, spanjorer, polacker, italienare och så vidare, men inga svenskar. Under mina tre veckor har jag faktiskt inte pratat mer svenska än då jag ringt hem. Jättebra för tyskan. Lärarna var toppen och skolans personal var proffsig, allt kändes effektivt och strukturerat.
Genom en kompis passade jag även på att träffa ett par tyska tandempartners. De lärde oss tyska och vi pratade spanska med dem. Ett jättebra sätt att lära känna lite äkta Berlinbor.

Nu återstår det bara för mig att tänka ut hur jag skall kunna återvända till Berlin-omgående!

Elin

Kommentera