Erfarenheter & roliga aktiviteter i Australien

Mitt namn är Alexandra och idag tänkte jag berätta om livet här i Australien. Min resa hittills har varit över all förväntan, för lite mer än 3 månader sedan satte jag och min pojkvän oss på ett plan på väg mot ett främmande land. Vi var spända, exalterade och nervösa. Det var inte förrän vi sa hejdå till Tobias föräldrar som jag verkligen förstod vad vi  skulle göra. Det slog mig då att jag var på väg att lämna en stor del av mitt liv bakom mig, för att testa något nytt. Efter dem här månaderna kan jag säga att våga och testa något nytt är så utvecklande och nyttigt. Allt man har fått uppleva, se och vara med om är bland det bästa jag varit med om. Mina erfarenheter och lärdomar om livet har verkligen förändrats och jag tänkte berätta lite om hur det har påverkat mig. 

Det jag har lärt mig hittills är att man kommer långt om man verkligen har rätt attityd till saker och ting. Att man ser hinder som nya erfarenheter och lärdomar och om man verkligen vill komma långt, så kommer man göra det. Många har stora drömmar när de kommer hit och jag tycker det är så tråkigt att träffa människor som har så lite förtroende på sig själv och livet. Saker som folk har sagt om livet efter utbildningen är oroande ibland men jag vill verkligen nå mina drömmar och jag lärt mig att jag ska tro på mig själv oavsett folks åsikter. Jag har även fått varit med om att saker inte alltid blir som man tänkt och att livet ibland inte alltid är på ens sida. En vän som jag lärde känna här i Brisbane åkte nu hem förra veckan trots hennes stora planer om framtiden här. Det blev inte alls som hon hade tänkt sig och det är tråkigt det inte gick vägen för henne. Det påminde mig om att man ska ta vara på all tid man har här. Andra erfarenheter som jag har tagit med mig är Australiensarnas inställning på livet. Som många säkerligen vet så är många här väldigt laidback, det vill säga att de inte riktigt bryr sig om vad som pågår utanför deras dörrar. Det låter hemskt men så är det verkligen!. Jag är en person som verkligen bryr mig om människor och blir lätt upprörd när andra inte tänker eller agerar som jag. Eftersom det är ett känt turistställe, så kommer människor från hela världen hit och det blir då lätt kulturkrockar. Vanliga saker som att flytta på sig och hålla åt sig är typiskt svenskt måste jag säga. Det jag vill komma fram till är att jag har lärt mig att jag inte behöver bry mig så himla mycket om allt.

Många av dessa lärdomar och erfarenheter har jag stött på när vi gjort saker och ting. Därför tänkte jag passa på att visa bilder på vad jag har gjort hittills!!

        

  1. Goal Coast med fina människor!
  2. Gott och blandat från  Brisbane!  
  3. Mount Coo’tha och Mount Gravatt!         
  4. Eatstreet ( Matmarknad i Brisbane)
  5.  Lone Pine Koala center (reservat / zoo ) 
  6.  Coola djur från zoo och i staden!