Språkresor franska – Caroline i Paris!

Jag studerade franska i Paris

Caroline skickade en hälsning från sin språkresa i Paris 🙂

Salut!

Så har då ännu någon underbar vecka gått. Det är helt otroligt vad mycket som händer här på så kort tid, det känns som om man har upplevt mer under några veckor här än vad man har gjort i hela sitt liv. Amanda har varit i Stockholm sedan förra söndagen, och hon säger att vi inte ens kan förstå hur mycket hon saknar Paris. Men jag tror faktiskt jag förstår, för så mycket som jag och Klara älskar att vara här förstår jag inte hur vi inom den närmsta tiden ska få för oss att åka hem. Förhoppningsvis hittar vi jobb så vi kan stanna åtminstone några månader till…

Förra torsdagen började men’s fashion week här i Paris, och vilket party det har varit sedan dess! Jag har aldrig sett så mycket människor ute på kvällarna, och stämningen här är verkligen på topp. En av våra kompisar är modell, och han har hållit oss uppdaterade om allt roligt som hänt vilket har gjort att vi alltid har befunnit oss på rätt plats vid rätt tid. På torsdag är det final, och förhoppningsvis blir det lika bra, om inte bättre, än de andra dagarna.

Snart börjar det närma sig skolslut för mig och Klara, vilket känns tråkigt men samtidigt ganska spännande. Vi har varit på skolan så länge nu och sett så mycket folk komma och gå att det känns rätt skönt att det är vår tur att säga hejdå nästa gång. Många som kommer hit från andra länder läser bara här i några veckor, men under de veckorna lär man verkligen känna varandra bra. Därför är det så tråkigt att alltid behöva se sina vänner åka när man själv är kvar. Något som är roligt är att vi under vår tid här har lyckats komma upp till den avancerade franskagruppen, något vi är väldigt glada och stolta över. Det är ytterst sällan man pratar annat än franska nu för tiden, och de flesta av våra vänner är fransmän och fransyskor.

Med anledning av vårt skolslut har Klara och jag börjat leta jobb, något som är svårt och tidskrävande men verkligen nödvändigt. Om vi inte hittar jobb vet vi inte hur länge vi kommer att kunna stanna här, och redan nu känner vi panik inför att behöva åka hem. Har man en gång bott här kommer man aldrig kunna hålla sig borta för gott. Amanda, min syster som pluggar i Stockholm för första veckan någonsin, ska ta utbytesår och flytta tillbaka. Klara och jag ska ta vår master här och mina föräldrar blev så kära i staden att de planerar att flytta hit om något år. Så till alla er som funderar på att ta en snabbvisit på några månader här men inte kan stanna: håll er borta! Det går inte att åka härifrån, och det är omöjligt att inte bli förälskad i Paris.

För första gången på riktigt länge är det nästan inga turister alls i Paris, vilket är otroligt skönt. Det är ett helt annat lugn här nu, till skillnad från i julas och över nyår. Det verkar som att fransmännen tycker samma sak, man ser många fler parisare ute nu än vad man gör när det är som mest turister här.

Ikväll är det ytterligare en fest att gå på, och eftersom vi inte har bestämt vad vi ska ha på oss än är det nog dags för mig att dra mig mot garderoben. Hur det gick får ni höra mer om nästa gång!

À bientôt!

/Caroline

Kommentera