Jobba i London – en hälsning från Åsa & Olivia

Åsa och Olivia blev sugna på miljöombyte och lite äventyr, och därför bestämde de sig för att dra till London och delta i vårt Work & Travel Program! Läs deras inlägg nedan 🙂

Hello there!

Lite dålig uppdatering, men har verkligen fullt upp.


I tisdags var det job-training heeeeela långa dagen på Starwood Hotel. Hur jäkla fint som helst, och luktade choklad eftersom hotellet äger och är ovanför den stora M&M-butiken. Det teoretiska gicks igenom i deras screening room (en jättestor biosalong), och allt det praktiska som dukning, hur man bär tallrikar, brickor med glas, viker servetter och liknande gjordes i den lilla VIP-nattklubben där den största discokulan i världen hänger i taket. Där har alltså i stort sett ALLA stora kändisar varit och festat någon gång under sitt liv, iallafall om de varit i London. Training-ledaren informerade oss även om att vi lär se oändligt med kända ansikten under våra arbetspass, de har bland annat håll event för Drottningen, Harry Potter-premiärerna, Spiderman-, Batman- och Superman-premiärerna, och lanseringar av diverse olika märken och produkter.


Var några kvinnliga butlers också som hade fått följa med Sarah Jessica Parker på en gratis shoppingrunda här i London för några veckor sedan, men man ska väl inte hoppas på för mycket. Tyvärr är det strikt tystnadsplikt, vi får säga ”jag såg en kändis” men inte vem eller vart. Tyvärr. Vi kommer även servera whiskey för 60.000 kronor/shoten och möta människor som tycker att spender 1.4 miljoner pund på en natt är ”lite”. Helt galet. Hoppas på lite dricks, hehe.

Igår gick vi också upp hur tidigt som helst, redan vid 5 var vi uppe och gjorde oss i ordning för att hoppa på tuben strax efter 6 och vara på kontoret vid 7 för skriftligt prov (på b.la vinstorter, dukningar, serveringstyper m.m så de ser att man varit uppmärksam under trainingen), registrering och påskrivning av kontrakt. Sedan sprang vi runt på Oxford Street och letade pennkjolar, kostymbyxor, skjortor, strumpbyxor, grannyshoes och allt vad man nu behöver till jobbet och fick tag på mycket men har fortfarande en del kvar, och det ska vi hinna med idag (jobbar på Café Royal ikväll, Four Seasons imorgon!). Vid 6 var det dags för vårt första arbetspass på hotellet Northumberland. De anordnade ett stort event för ett flygbolags expanderingar, och vi hade förväntat oss att kanske få putsa lite glas och liknande eftersom det var vår första dag, men ack nej.

Handledaren gick igenom en snabb brief om hur kvällen skulle se ut, och den inleddes med vin-servering. Alla blev tilldelade ett varsitt bord där man fick stå rak i ryggen med en superhal vinflaska i ena handen då gästerna entrade rummet. Sen skulle man servera de som ville ha vin (jättejobbigt att fråga ”white wine?” 12 ggr då nästan ingen hörde pga den höga ljudvolymen), innan man lämnade rummet för att förbereda sig för matservering. Först ut med förrätten, och de använde sig av ”team service” som vi lärt oss om dagen innan – servera på höger sida, plocka på höger sida och sådär. Man gick i grupper så man serverade två personer var i taget, och förrätt och dessert var helt okej men huvudrätten lite jobbigare. Supertunga tallrikar med små grytor och såshållare på som utöver det var brännheta. Och när man skulle plocka undan maten så var man bara 2 på varje bord, alltså fick man balansera bort 6 tallrikar, 6 såsbehållare, 6 små grytor osv var samtidigt. SVÅRT, speciellt då jag knappt bärt mer än 1 tallrik tidigare haha. Men det gick! Kvällen avslutades sedan med lite glasputsning, innan vi fick hänga av oss våra guldiga slipsar och stämpla ut redan vid 11. Eftersom tuben stänger tidigt här och vi var tvungna att ta bussarna så kom vi inte hem förstän halv 1. Åt en sen middag vi köpte med oss från macken bredvid oss och sov som två små barn ända tills halv 11 idag.


Har inte så mycket inplanerat idag förutom ett möte på Lloyds Bank vid halv 4 så vi har tänkt hoppa på tuben och kanske se Notting Hill, Big Ben eller något liknande. Även Harry Potter-världen ska få sig ett besök snarast. Har verkligen inte fattat att vi är här.

Ha det fint alla!