Hanna besöker våra studenter på Long Island University!

log-island-1

Hanna besöker våra studenter på Long Island University 🙂

Hellooo Sweden! Om du önskar uppleva ett typiskt amerikanskt studentliv  ska du börja studera vid Long Island University. Endast en 40 minuters tågresa från Penn Station på Manhattan ligger denna fantastiska skola.

Jag slutade aldrig imponeras över campuset när jag visades runt. Till slut tog mitt engelska ordförråd slut och jag hade inget mer att säga än att jag var överväldigad. Området är enormt och omringat av grönska. Det flesta byggnader, såsom bibliotek, klassrum, sport center, bio, matsal med mera är fint konstruerade med röda tegelstenar. Studenter hänger och pluggar på stora grönområde eller tränar de american football alternativt andra sporter i skolans berömda lag när de inte har föreläsningar.

Jag träffade alla våra studenter på Long Island och alla intygar att de trivs enormt bra med både skolan och campuslivet. Många av dem spenderar kvällar och helger i NYC och passar även på att resa runt i New York State. En av våra studenter, Caroline, läser sitt sista år och stortrivs på skolan och med sin utbildning. Hon berättar bland annat att hon nyligen blivit erbjuden en praktikplats på ABC channel efter sin graduation till sommaren. Om du kämpar för bra betyg kan en utbildning på LIU leda till många möjligheter i framtiden. Jag sitter nu stolt framför datorn iklädd en tröja med skolans tryck på. Önskar att jag själv hade valt att studera här!

Hanna

Kommentera