Min språkresa i Istanbul – en hälsning från Aleksander!

Aleksander skickade en hälsning från sin språkresa till Istanbul 🙂

Jag valde att studera turkiska för det har alltid varit en märklig dröm. Jag hade redan bestämt mig ca ett år före jag åkte iväg. Av en slump fick jag utanför matsalen i skolan på gymnasiet se att Study International ordnade språkutbildningar i Istanbul. Varför inte? Jag anmälde mig och fick all den hjälp och information jag behövde!

Väl på plats i Istanbul ångrar jag ingenting. Istanbul myllrar av mångkultur. Jättelika moskéer reser sig upp ur staden som har ca 15 miljoner invånare. Istiklal Caddesi är fullt av folk. Människor ler och är glada. Vad kan man vänta sig? Istanbul är som en saga. Belägen vid Svarta havet gör att vattnet blänker som en spegel. Staden delar sig i två världsdelar och gör den ännu mer spännande. Turkarna säger Istanbul en güzel çünkü herþey burada var. Istanbul är vackrast för här finns allt!

Sant! Jag är förälskad och kommer alltid att återvända hit. Det är en stad med klass! Språket är vackert och fullt av grammatiska former som är rena hjärngympan! Men det är kul och klasserna är spännande, och många elever från olika länder förgyller! Man lär sig inte bara om Turkiet!!!

Tveka inte om du funderar på turkiska i Turkiet!

Hälsningar Aleksander

Kommentera