Nyårsfirande i Paris! Bonne année!

Nytt år, nya äventyr! Jag måste börja med att erkänna att jag inte såg en enda raket på nyårsafton. Tråkigt på ett sätt, men det var av en bra anledning i alla fall: vi hade så trevligt där vi var att vi inte behövde gå ut och titta på raketer. Jag och Amanda var med våra franska kompisar i ett otroligt fint hus vid operan, drack champagne hela natten och dansade till klassisk musik. Det var utan tvekan mitt bästa nyår någonsin!

Det har varit ett ganska intensivt lov måste jag säga, Paris har praktiskt taget kokat av aktivitet. Det är fullt av människor ute i princip dygnet runt, och vi har inte varit sämre. Med inställningen att sömn är överskattat och att livet är för kort för att sitta hemma har vi varit ute hela dagarna och hela nätterna, och vi har lärt känna riktigt mycket roliga människor. Det känns väldigt roligt att ha så många äkta parisare som kompisar, jag pratar aldrig annat än franska längre och muttrar åt turisternas påhitt. Jag tror nästan vi har blivit mer parisare än svenskar om jag ska vara ärlig! Till och med våra föräldrar påpekar att vi har blivit mer fransmanna-aktiga, och det tar vi som en komplimang!

Nu i veckan börjar skolan igen, och det känns faktiskt rätt skönt. Det är kul att kunna gå runt och upptäcka nya delar av Paris, men samtidigt känns det rätt bra att ha någon seriös aktivitet på schemat. Det kommer antagligen gå ännu bättre att prata med våra nya kompisar efter några fler franska grammatiklektioner också J Amanda är inne på sin sista hela vecka här, något vi ska uppmärksamma genom att göra allt roligt vi bara kan. Det kommer att kännas väldigt konstigt att inte ha henne här, och det är många som saknar henne när hon är borta.På nyår lärde jag känna en arkitekt/DJ som älskar konst, väldigt intressant får jag säga. Han har bjudit med mig på en utställning på Palais du Tokyo i veckan, något jag verkligen ser fram emot! Inte bara får man chans att prata franska en hel eftermiddag, man får vara lite kulturell och kanske lära sig något nytt också J

Gott nytt år!

/Caroline

Kommentera