På språkresa i Brasilien – en hälsning från Sophie!

Sprakresor_Brasilien_Saopaolo_Kurser_01

 

En hälsning från Sophie som studerar portugisiska i Sao Paulo 🙂

Att anlända från en liten stad i Sverige till en av världens största städer kan vara ganska överväldigande. Men både skola, värdfamilj och transfer var arrangerat av Study International innan avresa så ankomsten och anpassning till Sao Paulo gick väldigt smidigt. Min värdfamilj fick mig att känna mig som hemma redan från första stund.

Att läsa portugisiska i Sao Paulo var mer än bara fyra veckor av undervisning och läxor, det var även en upplevelse av människorna och landet Brasilien. De små klasserna i skolan var jättebra eftersom varje student fick mycket uppmärksamhet av läraren och det gjorde att vi kunde gå snabbt fram och lära oss väldigt mycket. Vid sidan av undervisningen hade skolan ett mycket bra aktivitetsschema med sociala aktiviteter varje dag i veckan. Skolan arrangerade utflykter till museum, parker och restauranter som serverade brasilianska specialiteter. Vissa eftermiddagar i veckan visades brasilianska filmer eller så ordnade skolan med sällskapsspel vilket var ett jättebra sätt att lära känna de andra studenter på skolan.

En av de starkaste upplevelserna under min vistelse i Sao Paulo en utflykt med skolan till Mercado Municipal i centrala Sao Paulo. Det var en explosion av färger och liv och rörelse. Jag fick en känsla av att vara brasilianare när jag vandrade runt bland stånden med lokalbefolkningen och faktiskt förstod vad de sade.

Jag kan verkligen rekommendera Portugisiska Institutet till er som funderar på att läsa portugisiska i Brasilien. Det var verkligen fyra välspenderande veckor, jag kan nu göra mig förstådd och förstå lokalbefolkningen.

/Sophie

Kommentera