Plugga spanska i Malaga – Kajsa minns sin tid i Malaga!

Kajsa lockades av Spaniens varma nätter och ljumma vågskvalp och bestämde sig för att plugga spanska i Malaga :) 

Jag studerade själv på skolan i Malaga för ett par år sedan och minns vilken grym upplevelse det var. Det var min första längre period hemifrån och första mötet med studier utomlands, 6 månader i Malaga ganska direkt efter studenten.

När jag kom dit kunde jag inte ett ord spanska utan hade istället 5 års tragglande av franska i skolan i bagaget. Första tiden var såklart lite knepig, men det dröjde inte länge innan man fick in flytet för att ta sig fram i vardagen. Jag tror inte att man inser vilken otrolig skillnad det är inlärningsmässigt att befinna sig i det land där språket talas och man omges av det jämfört med att läsa ett språk hemma i Sverige förrän man har upplevt det. Efter 3 månader så kunde jag tala bättre spanska än vad 5 års franskastudier i skolan hade gett.

Det var ju dock inte bara studier utan livet i Spanien i stort som gjorde upplevelsen till något jag alltid kommer att bära med mig. Flera av dem som jag träffade på skolan i Malaga, är idag några av mina bästa vänner. Behöver väl kanske inte säga att jag rekommenderar att åka dit 😉

/ Kajsa (kajsa@studin.se)

Läs mer om skolan, kurser, boende osv HÄR

 

Kommentera