På språkresa i Ecuador

 

En hälsning från Agneta, som pluggade spanska i Ecuador, lyllos henne 😉

Hej Studin,

Latinamerika är den kontinent där jag en gång i tiden verkligen lärde mig spanska. Följaktligen var det väl något av en dröm att kunna återvända och återse några av de platser jag besökte för ganska exakt 30 år sedan. Ecuador har dessutom rykte om sig av att vara ett av de länder i Latinamerika där man talar ”fin” spanska. Och språkskoletraditionen har för övrigt ganska många år på nacken i Ecuador.

Jag läste fem privatlektioner per dag (plus hemuppgifter) vilket är ganska krävande. Min lärare var en yngre universitetsstuderande, full av arbetslust och energi, som höll mig i tukt och herrans förmaning under hela undervisningstiden. Skolan erbjöd även andra aktiviteter både inom och utanför ramen för den ordinarie undervisningen. Det blev sålunda dessutom ett par museibesök, lite film, konversationsövningar samt matlagningslektioner. Under hela kurstiden var jag inkvarterad hos en ecuadoriansk familj i stadsdelen La Gasca som ligger relativt centralt i mångmiljonstaden Quito. Så språkträningen fortsatte även efter skoldagens slut.

På fritiden efter ordinarie skoldags slut och före läxläsning samt på helgerna ägnade jag mig åt att bekanta mig så mycket som möjligt med huvudstaden och de närmare omgivningarna. Quito har exempelvis en gammal fin stadsdel från kolonialtiden som numera är utsedd till ett s.k. kulturarv av UNESCO. Staden har även ett antal intressanta muséer, t.ex. ”Museo del Banco Central” som ger en överblick av landets historia och dess många indiankulturer. Det finns också många marknader att besöka i småstäder och byar i Pichincha och andra provinser (Quito ligger i provinsen Pichincha), bl.a. marknaden i Otavalo som nog är den mest kända. Landet satsar också på s.k. ekoturism och jag tillbringade en helg i Mindo nordväst om Quito, en ort som försöker profilera sig med vandringsleder, vattenfall, fjärilsfarmar och kolibrier.

Om man nu väl transporterat sig till andra sidan jordklotet, vore det synd och skam att inte ta tillfället i akt att få se mer av landet. Med andra ord var det efter avslutad kurs dags för uttag av några semesterdagar. Som jag till största delen tillbringade på kryssning mellan Galapagosöarna. Med sol, värme, hav och djurkontakt av tredje graden.

/Agneta

Sprakresor_Spanska_Ecuador_Quito_27
Sprakresor_Spanska_Ecuador_Quito_024
Sprakresor_Spanska_Ecuador_Quito_25

Sprakresor_Spanska_Ecuador_Quito_27
Sprakresor_Spanska_Ecuador_Quito_024

Kommentera