Mitt livs äventyr – språkresan till Japan!

Teresa1

Hej 🙂 bara ett dygn innan mitt livs språkresa tar fart. Hej, mitt namn är Teresa Eriksson och nu är det bara några få timmar kvar tills jag ska uppfylla en av mina stora drömmar… Imorgon beger jag mig till Landvetter flygplats där planet väntar som ska ta mig till Köpenhamn. Väl där måste jag vänta lite mer än en timme på att planet till Tokyo, Japan ska avgå.

TOKYO! Allt började när jag gick på högstadiet med att jag som vanligt satt och dagdrömde mig bort till fjärran länder medan jag småskissade på någon mangafigur. Ganska snart ville jag veta mer om mangans ursprung och inom kort fann jag mig djupt försjunken i diverse litteratur om Japan. Tiden gick och när det var dags att välja tillval i gymnasiet blev jag överlycklig när jag insåg att japanska var någonting man kunde ägna sig åt på skoltid. Efter att framgångsrikt ha avslutat steg ett i japanska, började tankarna om en resa till Japan bli mer och mer seriösa. Det började väl mest som en mer eller mindre ouppnåelig dröm, Japan ligger ju trots allt så pass långt bort och vad jag har hört så är det ju inte direkt billigt att varken ta sig dit eller leva där…

Men nu sitter jag här med min väska packad, snarare överfull, och praktiskt taget allt betalt med hjälp av diverse stipendier och väntar på att timmarna ska gå så att jag äntligen får komma iväg.

Det är dock med blandade känslor som jag kommer att stiga på min flight imorgon. Självklart känns det grymt roligt och spännande men samtidigt så kommer det ju att bli en enorm omställning från att ha haft mamma och mormor tillhands under alla år till att plötsligt befinna sig på andra sidan jorden helt ensam… En sak som inte gör det lättare är att jag och min pojkvän fyller ett halvår när jag är borta också, men en tröst är att han kommer ner och besöker mig i tre veckor lagom till påsk 😀 (tack och lov). Ska tvinga honom att ta med ett gigantistk påskägg med lösgodis till mig… Appropå lösgodis så var jag och familjen iväg och köpte för 170 kronor som ska knökas ner i resväskan.. 😛 Hoppas att allt går vägen imorgon, det är ju inte lite resfeber jag har… Men det ska nog gå bra ^^

/Teresa

Kommentera