Språkresa till Valencia – en hälsning från Robin & Matilda

Robin och Matilda pluggar spanska i Valencia och skickade denna hälsning 🙂

Hej hopp!

Ja då har man bara 2 veckor kvar utav denna 16 veckor långa resa/upplevelse. När det hela började för 14 veckor sen så låg verkligen förväntningarna på topp, det man hade diskuterat runt middagsbordet var nu verkligen på väg att bli av. Tankarna har alltid funnits för både mig och min syster att åka iväg till Spanien eller Sydamerika för att plugga spanska men det har aldrig riktigt blivit av. Tills i vintras, hon frågade mig lite på skoj om vi inte skulle ta och åka ner till Spanien och plugga nu när jag äntligen hade tagit studenten och jag sa väl lite halvhjärtat ja. Efter det flöt det bara på, det började med ett litet ”informationsmöte” på Study Internationals kontor och efter mycket tänkande och lite fler möten blev det mer och mer allvar och tillslut satt vi där och hade bokat alltihop, nu var det bara att vänta. Det gjorde vi och nu 14 veckor senare sitter vi här och med en hel bunt av nya upplevelser och sist men inte minst, ett helt nytt språk som man absolut inte kunde tro att man skulle kunna hälften så bra på 16 veckor.

När vi kom hit så hade både jag och min syster pluggat lite spanska innan i skolan, men när man kom till det första mötet här nere i Valencia märkte man ju snabbt att det inte var mycket till nytta (för oss). Vi båda hamnade i nybörjarkursen med den första boken och till vår stora förvåning pratade alla lärare bara SPANSKA, vilken chock… eller vad väntade man sig egentligen…? Första veckan flöt på men man märkte mer och mer vilken nytta kroppsspråket har, våra klasser såg mer eller mindre ut som lekar med charader man hade på dagis än spanskalektioner för man fick ABSOLUT INTE prata engelska med varandra, förståeligt eftersom vi är här för att lära oss spanska. En stor eloge till våra väldigt duktiga och inte minst mycket pedagogiska lärare som stod ut med oss i början då alla satt som frågetecken då ett nytt ord kom upp på tal (visst fanns ordboken, men det var roligare med charader).

Så nu som sagt har tiden flutit på riktigt bra med väldigt många minnen från olika människor från olika länder och därmed olika kulturer, läxor, underbara lärare, underbart väder och sist men inte minst att man har fått lära sig det man kom hit för, spanskan. Inte är det så att man har lärt sig att prata ett helt nytt språk helt och hållet flytande men vi kan med stolthet säga att vi lärt oss allt man behöver för att kommunicera i alla olika tempus och även att prata med flyt.

Så kort sagt, denna resa/upplevelse varit värd varenda liten slant och varenda liten timme av studerande man har lagt, och alla dessa underbara människor man har träffat från alla dessa olika länder så kan man lugnt säga att nästa gång ska vi inte tveka en enda sekund igen, finns tiden och lusten så gör vi det bara.

//Robin och Martina 

Las fallas Valencia

Kommentera