Engelska i Galway – en hälsning från Maria!

språkresa galway

Maria åkte på språkresa till vackra Galway, Irland och skickade denna hälsning!

Hej SI !

Jag gillar verkligen att vara i Galway! Alla irländare är väldigt artiga och trevliga, likaså eleverna pa min skola. Det är lätt att lära känna nya människor från skolan och när vi är tillsammans har vi det jättekul! Alla här är öppna för och intresserade av att umgås med nytt folk.

Jag spenderar ofta min fritid med mina vänner i Galway centrum eller så tittar jag på TV, om jag inte gör mina läxor förstås. På kvällarna går vi ofta till någon pub och dricker någon pint av öl. Jag har nästan blivit lite trött på Guiness vi detta laget. På helgerna besöker vi vanligtvis dansklubben The Living Room i centrum, efter att vi har varit på någon pub. Jag gillar den klubben för det är fritt inträde och människorna där är så roliga. Dock kunde den haft öppet längre än till kl 02:00 pa natten, vilket jag tycker är på tok för tidigt for en klubb att stänga.

Det jag verkligen gillar med Galway ar musikanterna pa gatorna, de färgglada husen som oväntat dyker upp nar man spatserar omkring, de mysiga irländska pubarna samt den underbara irländska dialekten. Det skulle inte ha gjort något om det regnade lite mindre eller om maten var lite mer varierad, men förutom det kan jag inte komma pa något som skulle kunna ha varit bättre. Galway ar en stad full av liv, min skola är bra med snälla lärare som undervisar bra och irländarna är intressanta människor på många olika vis, speciellt de rödhåriga.

Hälsningar,

Maria

Kommentera