Språkresa italienska i Florens – en hälsning från Emma!

Emma stack till Florens för att studera italienska, läs hennes hälsning nedan 🙂

Hej SI!!!
Allt är grymt bra här! Har två helt underbara rumskompisar och skolan e sjukt bra =) Nu har det alltså gått snart en tre veckor här i Florens och jag kan ärligt säga att det här är ett av dom bästa äventyr jag hitills har varit med om, och än är det bara början. Florens i sig är en fantastisk stad med alla dessa små gator och piazza’s i ett organiserat trassel.
Restaurangerna och barerna är rätt så dyra runt de största turisthaken men går man bara två kvarter bort från centrum finner man massa sjyssta barer där dom serverar en caffè för 70 cent, en pasticceria med dom godaste bakelser man tänka sig och en av dom äldsta pizzeriorna i staden som gör dom tre bästa pizzorna i hela Italien.

Florens är inte så stort som man först kan tro när man står framför alla fantastiska konstverk och otroliga byggnader som finns i en och samma stad.

Människorna här öppna och pratglada, alltid finns det någon att prata med och alltid finns det något att diskutera vid bardisken över en caffè macchiato eller varför inte titta in för en Aperitivo – en god drink som avnjutes tillsammans med en mängd olika tilltugg och smårätter. Det bästa sättet att lära känna nya människor.

Redan efter några dagar, när den första chocken har lagt sig ser man bortom alla motorini, cyklar, bilar och blinda turister (med en karta framför näsan) som trängs på gatorna, och istället upptäcker man Florens hjärta, Florens personlighet…

Tänk er att stå på en av de många broarna över Arno en ljummen septemberkväll, se ut över Ponte Vecchio och stadens ljus skimra ikapp med stjärnorna och månens glans i vattnet som sakta flyter under en. Eller att sitter på en medeltida stenmur uppe på florens kullar i tystnaden, med Florens vid dina fötter. Makalöst…

Hälsningar från en förälskad flicka / Emma

 

Kommentera