Språkresa Tokyo – en hälsning från Anna!

Anna i Tokyo

Anna pluggar japanska i Japan och skickade en hälsning från sin språkresa i Tokyo!

Nu har skolan satt igång sedan två månader tillbaka och livet i Japan känns bara bättre och bättre. Har lärt mig massor på den lilla tiden och är oerhört tacksam för att jag fick den här chansen! Det är tufft, roligt, spännande, underbart och svårt på samma gång, men framförallt lärorikt. Trots att jag saknar vänner och familj så har jag hittills inte ångrat resan för en sekund. Just nu är jag där jag ska vara. Ett halvår här kommer ge så mycket, och efteråt kommer jag definitivt fortsätta studera språket tills jag kan det flytande, för att kunna ta del av allt Japan har att erbjuda.

Har åkt runt i Tokyo, besökt Yokohama och ett bergsområde nordväst om Tokyo. Har till och med klättrat uppför Fuji under sommarlovet och jag vågar påstå att det var det häftigaste jag gjort hittills.

Under vistelsen i Japan har jag träffat många, och knyter kontakter med alla möjliga nationaliteter på skolan, men särskilt med japaner på fritiden. Vill man så har man alla möjligheter att få vänner för livet här.  Det är precis vad jag vill, att bli en av de som bygger broar mellan länder som annars inte når varandra på samma sätt. Hoppas att några av de jag mött hälsar på i Sverige senare!

Skolan har underbara lärare och de flesta av eleverna är ambitiösa. Jag stortrivs! Ska snart flytta till Shin-Ookubo tillsammans med min nya bästa vän i klassen, Miya. En koreanska lika ivrig som jag att lära sig japanska.

Jag pluggar, tar hand om mitt rum, lagar japansk och koreansk mat, utforskar Tokyo in i minsta detalj och njuter av stämningen som råder bland människorna här. Kort sagt – jag lever livet. Jag hoppas att många tar chansen att försöka leva och passa innågon helt annan stans i världen, för att få nya insikter och lära sig saker om livet som bara inte går att läsa om i en bok. Det är en obeskrivligt enorm känsla.

Tack för möjligheten SI!

Nu vill jag plugga. Det kliar i fingrarna!

Hoppas ni har det bra, det har jag.

/Anna

Kommentera