Tonårskurs i Malaga – en hälsning från vår student!

Malaga ungdomskurs spanska

Sio bestämde sig för att byta ut sommaren i Sverige mot medelhav och sol 🙂 läs om hennes intryck av språkresan till Malaga nedan:

Hej 🙂

Det var först när jag satt på planet som det slog mig, – jag skulle resa till Spanien (och bo hos en spansk familj) fast jag själv knappt kunde någon spanska alls. Bra början på sin första resa ensam utan mamma, pappa eller någon kompis tänkte jag. När jag landat på Malagas flygplats, och efter femton minuters konstant oroande, hittade jag äntligen min resväska. Jag fortsatte ut och hittade en stor skylt med skolans namn på, där stod en man med en lista och på knagglig spanska lyckades jag få fram vem jag var och att jag skulle till Spanska Institutet i Malaga. Han visade mig till taxin och så bar det av! Nu började jag lugna ner mig, detta gick ju riktigt bra.

Vi körde i cirka 30 min, men det märkte jag knapp, jag var så upptagen av att titta på omgivningarna. Gamla hus, milslånga stränder och så alla dessa människor! Trots att jag har varit i Spanien många gånger innan så måste jag säga att Malaga inte liknade någon annan plats jag varit på. Jag bodde i ett vitkalkat hus som låg ca. 5 minuters promenad från skolan och min ”värdmamma” var jättesnäll. Hon pratade lugnt så att jag kunde förstå och hon kunde även lite engelska så att hon kunde förklara vissa ord. Hon visade mig runt och förklarade när de brukade äta och var skolan låg. I det huset bodde jag med tre andra tjejer, en från Sverige, en från Tyskland och en från Frankrike och de var alla väldigt trevliga.

När var det dags för första dan i skolan så var det lite nervöst men vi hade haft ett möte dagen innan så man hade lärt känna lite lärare och elever. Men annars gick första dagen till som vanligt vi gjorde ett litet test för att se vilken nivå vi skulle hamna på och sedan fick vi åka en sightseeing tur genom Malaga.

Under denna språkresa fick jag möjlighet att träffa många andra ungdomar i min egen ålder, från hela världen. Eftersom jag gick ”Sommarkursen” så hade vi ett flertal aktiviteter varje vecka som man frivilligt kunde vara med på. Detta var ett jättebra sätt att öva den muntliga delen i spanskan och att se mer utav Malaga och dess omgivningar. Det bästa med att vi hade eftermiddags lektioner var att man hade hela dagen, (om man inte hade aktiviteter) att sola, bada eller bara koppla av. Det var också väldigt lätt att prata med lärarna om man hade problem eller ville byta grupp.

Så mitt slutgiltiga betyg till denna kurs får bli fem stjärnor! Det var verkligen ingenting som saknades eller kunde göras bättre. Om ni själva blir sugna på att åka till Malaga på tonårskurs och vill veta mer om hur det var där så får ni gärna kontakta mig, studin har min e-post!

Många kramar!

Sio

 

Kommentera