Studera japanska i Tokyo – en hälsning från Adam & Koray!

Adam och Koray pluggar japanska i Tokyo och skickade denna hälsning 🙂

Hej Studin, Jag vet inte var jag ska börja, hur jag ska beskriva Tokyo och dess folk. Jag ställer mig samma frågor om och om igen.. ”Hur kan det existera ett ställe som detta?”. Jag kan just nu inte hitta ord för att beskriva Tokyo men om ord som organiserat, harmoniskt, färgglatt, kliniskt, vackert, artistiskt och spontant skulle kunna sättas ihop till ett ord skulle jag använda detta. Jag älskar Tokyo! Jag älskar det faktum att tågen alltid är i tid, att sjuka människor alltid bär mask när de är i sällskap med andra människor, att mobiltelefoner kan användas som TV.. Jag älskar allting här! Vi blir mötta med respekt och ärlighet var vi än går. Människorna i denna mångmiljonstad känns väldigt genuina och gästvänliga.

I skolan har vi börjat att bygga och forma meningar. Jag kan nu kommunicera på japanska på ett enkelt men förståligt sätt. Ord som hej, tack och hej som för några dagar kändes svårt är nu lätta att behärska. Ibland kan det vara frustrerande att lärarna inte pratar engelska men det är kul att vi nu har börjat kunna kommunicera med varandra.

Det finns så mycket att se i Tokyo, från arkitektur och teknologi till människorna och deras fascinerande stilar. Staden och dess invånare lever verkligen och det omöjligt att inte dras in pulsen. Det finns massor av anledningar till varför jag ville komma hit och nu finns det ännu fler anledningar till varför jag vill stanna. Alla dessa anledningar skapar en magnetisk dragningskraft som jag vill kalla magi. Jag kan bara upprepa meningen från ovan ”Hur kan det existera ett ställe som detta?”

Sayonara,

Adam & Koray

Kommentera