Studera franska i Nice!

studera i Nice

Frida skickade en hälsning från språkresan i Nice 🙂

Hallo!! Nu har jag överlevt mina första veckor här i Nice 😉 och jag börjar känna mig riktigt hemma här. Har till och med lärt mig att hitta i gamla stans alla gränder och då snackar vi avancerat lokalsinne 🙂

Jag går i en klass som består av en massa olika nationaliteter, ryssar, tyskar, japanskor, mexikaner… Vår lärare är sjukt underbar och jag har bestämt mig för att bli ett snille i franska. Jag och Charlotte har vår egna undervisning genom att kolla på dubbade avsnitt av One Tree Hill, Desperate Housewives osv…mycket lärorikt!

Annars ägnar vi dagarna åt att slappa. Hängt på stranden både igår och idag, runt 30 grader 🙂 Vi bor två minuter från stranden. Igår kväll hade vi filmkväll i vår lägenhet och sen gick vi och träffade folk från skolan och hängde här i gamla stan! Eftersom vi bor så nära allt, så är förfest hos oss ganska standard, så vi hade typ halva skolan i vår lägenhet häromkvällen, vilket var kul! Efter det så lärde man känna fler. Vi bor för övrigt precis vid ett ställe där alla står och dansar på borden och det är allmänt galet. Nice!

I torsdags kände jag, Jenny och Fille oss lite kulturella så efter skolan tog vi bussen upp i bergen och kollade på nåt chateau i en liten by som heter Eze. Vi spenderade dock mestadels av tiden på olika uteserveringar. Jag och Jenny hade kommit på att vi skulle GÅ till Monaco, men vi fick lägga ner det eftersom det tydligen dröjer 5 timmar att gå dit.

Igår var det utgång igen med seriös middag innan, vilket var sjukt bra för mig eftersom vi åt kött! Eftersom mina skills i köket ibland kan vara något begränsade så har jag käkat cous-cous med bönor och grönsaker fyra dar den här veckan, så det var gott med lite lyxmat! Ikväll ska vi ut med var roomie Katie och hennes franska kompisar…Bra för språket!

Kan inte fatta att jag bara varit här så kort tid, man har redan ett vardagsliv har ju… ett rätt chill vardagsliv! Imorgon ska det tydligen regna och då ska vi shoppa, ja tack!

Tänkte börja engagera mig i att åka runt till lite ställen så småningom, bor ju nära Italien, Cannes, Monaco och en massa och det är ju alltid gott med variation!

Hälsningar Frida!

Kommentera