Studera i Florens – en hälsning från Judith!

Judith pluggade konst på Lorenzo de Medici i Florens och skickade denna hälsning 🙂

Hösten 2013 åkte jag en termin för att läsa konst på Lorenzo de Medici i vackra Florens. Jag hade drömt ganska länge om att åka till en vacker konstnärlig stad och plugga konst. Jag tittade igenom flera plugga utomlands sidor tills jag fann återigen SI. Jag hade haft kontakt med dem tidigare och hade frågat om Lorenzo de Medici. Jag tyckte att skolan hade ett stort urval på kurser inom olika områden. Till slut bestämde jag mig att ansöka och valde kurser såsom teckning och måleri. Veckan innan jag åkte kunde jag inte tro att jag skulle göra detta.

När jag anlände till Florens blev jag omedelbart förälskad i staden. Jag klev av bussen på Santa Maria Novella, tågstationen och kunde se från långt håll den vackra Duomo kyrkan. Absolut min favorit byggnad i hela Florens. En symbol för Florens Helt enkelt. Jag delade lägenhet med tre amerikanska tjejer. Jag lät skolan anordna boende åt mig. Eftersom jag tog konst lektioner var mina dagar långa. En lektion bestod av ca 3-5 timmar pga. det var mer praktisk än teoretisk. Lärarna var så trevliga och jag lärde mig oerhört mycket. Om man är intresserad av att besöka museer rekommenderar jag att köpa ett museum kort som ger gratis tillgång till de viktigaste museer. Jag tog även italienska lektioner vilket är obligatorisk i skolan.

Jag hade en av de bästa tiderna i mitt liv i Florens. Jag försökte upptäcka så mycket som möjligt av staden, jag älskade det goda maten och framförallt resorna som jag gjorde. Jag försökte se det mesta av Toscana och åkte med skolan till Schweiz och Venedig. Jag träffade många fina människor. Jag blev speciellt nära med två tjejer som jag fortfarande håller kontakt med. Under höstlovet åkte jag och en vän på en tripp till Paris, det var en härlig resa. Jag älskar verkligen Florens och planerar att åka igen, förhoppningsvis innan sommaren. Jag rekommenderar stark att plugga utomlands en period. Man mognar mer som person, man upptäcker nya platser, får insikt i en ny kultur och framförallt träffar nya människor.// Judith

Kommentera