Studera i Los Angeles – Matildas blogginlägg!

 

Matilda studerar på Santa Monica College och svarar på lite frågor som hon får från alla som är intresserade av att studera i L.A. Kolla också in Matildas fina foton nedan.

 

Jag får jätte många frågor där folk frågar hur jag har råd med allt jag gör här i LA! Ja asså jag får lika mycket CSN lån som många andra här och jag lägger mina pengar på saker jag tycker är roligt. Hur jag har råd med alla resor och shopping och allt jag gör är för att får en ganska bra summa av CSN och jag väljer vad jag vill lägga mina pengar på. bara för att du får CSN lån så lovar jag att du har råd med annat and bara mat och skolan. Men jag kan rekommendera att ha lite extra sparpengar med dig när du åker hit. Tex till hotell och mat i början för det går pengar!

Varför väljer du att plugga i just USA? Blir du något på din kurser? : jag har valt att plugga i USA för att det har varit min dröm sen jag var liten. Jag har alltid tyckt om USA och att gå på college har jag alltid velat. Man måste leva sina drömmar det är bara att köra 😀 och nej jag blir direkt inget på mina kurser jag läser. Jag läser dessa kurserna för jag tycker det är kul och jag lär mig mycket. det är en stor utmaning för mig, eller för alla som åker utomlands att plugga, att komma till ett nytt land och nytt språk och lära sig att leva i det. 

Hem längtan? Skulle du kunna tänka dig att bo kvar i USA resten av ditt liv? Självklart saknar jag min familj och vänner men är ganska skönt att inte vara hemma för tillfället. jag känner ju inte att jag missar nått hemma. Halmstad kommer alltid finnas kvar och längtar inte alls hem till det. Som sagt familjen är väl den som man längtar mest till. och självklart mina närmaste vänner. Men jag har många vänner här också. jag har träffat såna otroligt underbara vänner och vi är som en familj här. jag skypar med min familj kanske 1 – 2 dagar i veckan och det räcker. jag får höra vad dom har gjort och vad jag har gjort. men man lär sig liksom. Första terminen var jobbigare än denna terminen. detta är liksom mitt hem just nu och jag vill inte alls tillbaka till Halmstad. Sen är det från person till person. Vissa längtar hem mer än andra och så är det bara. Ja jag hade kunnat tänka mig att bo kvar men sverige kommer alltid vara Sverige och det är tryggt. Hela min familj bor i Sverige och det jobbigaste hade varit att vara ifrån dom. Men man ska aldrig säga aldrig för man vet aldrig :) 

Hur vågade du att åka till USA? Du verkar inte ha något plugg utan du verkar bara chilla hela tiden? Varför läser du inte en hel utbildning och varför bara massa strökurser? Jag lovar att det inte är några problem. Jag har inga jätte höga betyg. Jag är liksom typ medel. Jag har aldrig varit bra på språk och skolan hjälper dig med det. jag är ingen speciell person så. Eftersom jag kan lova att jag inte är den enda som åker och pluggar utomlands. Jag lovar att du vågar och du kommer att fixa detta!! Vill du så är det bara att köra! LIVE YOUR DREAM! 😀 Du får göra ett mattetest och engelska test i början och du går efter det. Jag lär mig väldigt mycket och det är det som jag tycker är viktigt.  Hela resan är som en som en stor utmaning och det händer saker varje dag. Älskar detta och trivs så fruktansvärt bra här! den största, roligaste, jobbigaste, häftigaste, underbaraste, coolaste och mest fantastiskaste resa EVER 😀

/Matilda