Det blommar i Tokyo – en hälsning från Caroline!

anna11

Då var det dags att på nytt utforska Tokyo. För ett tag sedan kom nämligen Fai, en vän till mig, hit till Japan, och då måste man ju visa runt!

 

Han har rest runt i Asien i runt tre månader nu och passade på att åka till Japan också. Nästa vecka börjar mitt lov, men sightseeing har vi tagit tag i ändå. I fredags blev det en tripp till Odaiba. Trots grymt blåsigt och regnigt väder så lyckades det bli en riktigt bra dag. Efter att ha släpat oss upp på förmiddagen, åkt via yurikamomes tågbana så startade vi själva sightseeingen vid Odaiba stationen med att se frihetsgudinne-kopian, Fuji TV-center, äta koreansk bibimbap (ris med grönsaker, ägg och chilisås) och leka runt på denna kostgjorda ö som ligger i södra delen av Tokyo. I Odaiba kan man hitta riktigt mycket godis för ögonen. Stora köpcentrum, Tokyo Big Sight, ett jättestort pariserhjul och Sjöfartsmuseet är en del av det. Känslan av att vara där är mycket speciell, allt är så futuristiskt på något sätt. Har varit där många gånger nu, men alltid lika kul att åka med Yurikamome över Rainbow Bridge på vägen dit och kolla på utsikten över havet.

I lördags bar det av till Ikebukuro, Sunshine City och dess Namco Namjatown. Grymt kul! Finns inget som slår att kolla på glassmuseeum och Gyoza staduim som de har där. Namjatowns Ice Cream City är nog bland det roligaste stället en glassälskare kan besöka. Har du provat ormglass någon gång? Eller varför inte med curry eller gönsakssmak? Bläckfiskglass kanske är ännu bättre. Personligen tycker jag att curryglass smakar mycket, mycket konstigt.

Sunshine City är ett stort shoppingcentrum med otroligt mycket klädbutiker, utanför finns Tokyu Hands, arkadhallar, biografer och matställen för den hungrige. Sunshine Citys affärer är i regel billigare än Odaibas Venus Forts ställen, men dyrare än att handla i Harajuku en söndag, som vi gjorde i söndags.
Harajuku, Yoyogi Koen och Meiji Jingu blev det under en dag, hur häftigt som helst! Vi hade sån tur denna dag. Utan planering snubblade vi in på ett bröllop vid shinto templet och senare även en matmarknad som NHK höll vid sin Studio Park som vi gick in och kikade på. Domokun (NHKs maskot) och hans vänner kom och vinkade klumpigt åt oss i helt otympliga dräkter som de knappt kunde röra sig i. Det såg så gulligt ut! Fai blev överförtjust när han fick syn på Domokun och rusade dit med kameran. Kändes som att vi var på dagis igen, vilket bara var underhållande. Gillar man Japan så bör man gilla barnsligheter, att leka och kramas med gosedjur och liknande aktiviteter, de har mycket sånt för sig på dagarna här.

Vi har även hunnit med att äta koreansk mat, gå ut med mina vänner på The Lock Up (spökhus-isakaya som serverar alkohol) och sprungit runt lite här och var för att fota. Idag blir det ännu ett äventyr som jag ska skriva om sedan. Till helgen kommer en resa till Kansai regionen som jag ser fram emot jättemycket, kan knappt bärga mig! Äntligen ska jag få se Kyoto. Sakuran (körsbärsblomman) väntar också runt hörnet, i slutet av mars eller början av april så kommer den att blomma ut för alla att beundra. Förr drömde jag bara om att en dag få se detta, vet att det kommer vara magiskt och inget i hela världen kan nog förstöra den känslan.

Väntar spänt på framtiden!

//Caroline

anna

anna3

Kommentera