Jag valde Nya Zeeland – Saras blogginlägg!

studenter2

Sara studerade på NMIT på Nya Zeeland och skickade följande blogginlägg.

Hej! Tycker du också att det är svårt att hitta rätt i djungeln av möjligheter när det kommer till framtida studieval? För bara ett par generationer sedan var alternativen begränsade till ett par tre stycken och det var bara att gilla läget, på gott och ont. Idag är situationen omvänd och för somliga kan det helt enkelt vara för mycket att välja mellan istället. Men det gäller att inte fastna i funderingsstadiet för länge. Använd en mix av sunt förnuft och känsla så kommer du snart att inse vad, eller åtminstone var, du vill fortsätta att studera!

Jag valde Nya Zeeland och det kommer jag aldrig att ångra. Allt det du hört om landet, folket och naturen stämmer inte, nej det är ännu bättre! I vilket annat land kan du åka skidor, hoppa fallskärm, vandra på glaciärer, åka på valsafari och ligga på stranden under en och samma dag (om du planerar din tid väl då vill säga..)? Nya Zeeland består av två ungefär lika stora öar, Nordön och Sydön.

Jag läste Internationell Kulturturism på Nelson Marlborough Institute of Technology (NMIT) som ligger högst upp på Sydön. Marlborough är välkänt för sina många och goda viner och då, naturligtvis, även sitt vackra väder. Kommer man från den regniga sidan av Sverige så är det inte fel att få njuta lite av solen som omväxling! På NMIT kan man läsa mängder av olika utbildningar som Aviation, Nursing och Design. Den mest populära utbildningen bland internationella studenter är Adventure Tourism där ämnen som Kayaking, Hiking, Rafting, Rock Climbing och Snow står på schemat.

På Nordön ligger även den fascinerande staden Rotorua, känd för sina geotermiska aktiviteter och sina många Maoribyar. Hela staden stinker av svavel från underjorden och här och var passerar man bubblande och fräsande lerpölar och gejsrar som får en att känna sig som en statist i en saga.Nordön i all ära, men personligen föll jag handlöst för Sydöns varma gästfrihet, rogivande lugn och hänförande vackra natur. Bara en tredjedel av landets befolkning bor här och i stort sett alla förbipasserande hälsar en med ett hjärtligt ”hello dear”, eller ”good morning love”. Naturen bjuder på allt från höga berg med gnistrande snö på toppen till snårig djungel så grön att klorofyllet nästan sticker i ögonen. Landets ursprungliga exotiska växtlighet blandas, på ett nästan surrealistiskt sätt, med den importerade brittiska varianten som vi är lite mer vana vid. Så tveka inte! Gör som jag och studera på Nya Zeeland, du kommer inte att ångra dig!

//Sara

sjo

gron

Kommentera