Studera på Hawaii – Patriks blogginlägg!


studera-hawaiiPatrik
studerar på Leeward College på Hawaii och nu är det endast en vecka kvar innan han åker tillbaka till Sverige. Läs Patriks inlägg och njut av de vackra fotona!

En hel vecka kvar. Shaaaajt, det är med blandade känslor kan jag meddela. 

Livet är fint. Skolan gick bra här på Hawaii. A i samtliga kurser. Och det utan att jag förtagit mig denna termin. Som gått sinnessjukt fort. Haft familj och många fina och lyckliga vänner över. Otroliga minnen för livet som sitter djupt inrotade i hjärnsynapserna och på diverse hårddiskar, facebook och säkerligen andra forum jag inte vill namnge. Mycket festande och utvärderande av Honolulus uteliv. En spontanare till Manhattan hanns också med innan jag tog min tjocktröja och rinnande näsa och flydde tillbaka till Hawaii från snö och kyla.  Har väl varit, förhållandevis, sportig. Tennis, golf (en gång), fotboll. Sol och bad har jag blivit bättre på. Måste ju försöka vara brunare än svåger Jonas åtminstone en vecka denna sommar. Solen skiner. Varje dag.

Många människor som det tas farväl av nu, många som åker hem inkluderat jag själv. Till och från väldigt emotionellt, där vissa har satt bra mycket större avtryck på mig än vad jag först trott. Speciellt en kvinna från Norge. Henne önskar vi all lycka i världen. Känns också som att jag har en rätt fin krets här nu om jag kommer tillbaka, lär ju underlätta eventuella acklimatiseringen igen i så fall. Det är så oerhört vackert här. Jag har lärt mig så väldigt mycket mer om andra kulturer och livet i allmänhet. Öppenheten och givmildheten gentemot ”främlingar” är någonting jag kommer att jobba för att bibehålla och ta med mig hem. Allt behöver inte alltid vara så svårt och läskigt och stort och besvärligt.

Framförallt så mår jag bättre igen. Hawaii har bra inflytande på väldigt många, jag är otroligt lycklig och tacksam över att jag tog och skapade denna möjlighet till mig själv. Jag känner mig så mycket mer hel  igen, mer som mig själv liksom.

/Patrik

plugga-hawaii studera-pa-hawaii universitet-hawaii plugga-honolulu

dsc_0672

 

Kommentera