La dolce vita – SI i Rom!

Study International Rom

Alla vägar bär till Rom…Så även för oss på SI, för ett besök på vår skola och för att möta våren på sydligare breddgrader.

I Sverige bibehåller vintern sitt fasta grepp och det kändes minst sagt befriande att för en gångs skull kunna lämna vinterjackan och mössan hemma. cheap Wedding Dresses När vi landade i Italien sken solen, bladen hade börjat slå ut på träden och gräset hade återfått sin gröna färg. Vad kan man mera begära än att få vända ansiktet mot solen och njuta av en äkta italiensk cappuccino på en pittoresk piazza med Pantheon i bakgrunden? Rom är en alldeles fantastisk och unik stad som ska avnjutas till fots. Runt varje gathörn dyker det upp en ny vacker byggnad och det finns ofattbart mycket att se och göra. Det är bara att låta sig svepas tillbaka till romartiden och imponeras av de otaliga och vackra kyrkorna, fascineras av kvarlämningarna vid Forum Romanum, fantisera om de gladiatorspel som en gång i tiden ägde rum på det väldiga Colosseum.

Är man i Italien är halva nöjet att gå på restaurang. Wedding Dresses 2014 Vi har frossat i pasta med hemmagjord pesto, fluffiga pizzor med färsk mozzarella, friterade zucciniblommor, grillad svärdfisk, tiramisú och sist men inte minst italiensk glass. I Rom finns allt man kan önska sig och redan innan man hinner lämna landet längtar man tillbaka. Men innan vi åkte kastade vi ett mynt över axeln i Fontana di Trevi, för att försäkra oss om att vi någon gång kommer att återvända till Rom…

/Studievägledarna på Study International

Kommentera