Tonårskurser i franska i Frankrike i sommar!

tonar2Nu står naturen i full blom och sommaren är på väg med stormsteg. Det börjar därmed bli hög tid att anmäla sig till sommarens tonårskurser. Vi har fortfarande plaster kvar till våra ungdomskurser i Antibes, Nice och Royan. Du kan med andra ord välja mellan glassiga Antibes på franska rivieran, Nice, mysiga Royan på Atlantkusten och vår fina skola i Nice på Rivieran.

Samtliga skolor är internationella språkskolor med studenter från hela världen. Lärarna har franska som modersmål, akademisk examen och är specialutbildade i att undervisa i franska som främmande språk. Vi har inga gruppresor från Sverige eller svenska lärare, eftersom vi vill ge våra ungdomar en gedigen språkutbildning och ett givande kulturellt utbyte. Eleverna åker ner på egen hand, men blir mötta på flygplatsen och väl omhändertagna på plats. De bor i noga utvalda värdfamiljer eller på studenthem tillsammans med ungdomar i samma ålder men av annan nationalitet. På fritiden ordnas roliga aktiviteter och utflykter för att studenterna ska lära känna varandra och den franska kulturen. Det kan vara allt från grillkvällar, beachvolleyball, fotboll, filmvisningar, guidade rundturer och utflykter till närliggande städer.

En tonårskurs utomlands är perfekt för att förbättra språket under sommaren och sedan kunna höja betyget under nästa termin i skolan. Det kan också ge en extra motivation för de studenter som inte tycker att språkundervisningen på gymnasiet är särskilt stimulerande. Det är alltid roligare och effektivare att studera ett språk i det land det talas och i en genuin internationell miljö. Att dessutom få spendera några veckor i soliga Frankrike och skaffa sig nya vänner från hela världen!

A bientôt!

/Hanna

tonar4

Kommentera