Volontärarbete i Ghana – Fannys inlägg!!

Fanny befinner sig just nu i Ghana för att volontärarbeta på vårt projekt på en skola/barncenter och skickade oss dessa fina bilder 🙂 Under tiden som hon volontärarbetar så håller hon även på med en insamling som skall gå till barnen och projektet.

Igår kväll var det fullt hus här hemma (mer än vanligt), hög musik i form av ghanansk rap & alla pojkarna i dance mode på uppfarten. Vilka moves de har alltså!

Vi tog även farväl av Hannah, som skulle vidare till Sydafrika, och lite senare åkte vi volontärer & Rob in till Osu, som är en slags förort till Accra, och tog lite drinkar. Man fick hålla hårt i sina grejer men det var kul att få se Ghanas nattliv!

Gårkvällen resulterade i en slö söndag. Har varit en vända på stranden & resten av kvällen blir det bara lugnt. Jag ska försöka skriva ihop lite ”läxor” till två av pojkarna som vi bor med. De är på ”trial” för fotbollsakademin, vilket betyder att de inte får gå i skolan med de andra pojkarna ännu. Linus,

som blivit lite av min favorit, kom fram till mig i torsdags och frågade om jag inte kunde lära honom att läsa. Han är 14 år… Gör ont i hjärtat att han inte fått lära sig det, och självklart vill jag hjälpa honom. Den andra pojken Joseph är 12, och även han har stora lässvårigheter. Så igår gick jag och köpte varsin skrivbok till dem och ska försöka sitta ner med dem så ofta jag kan:) Känns så roligt att hjälpa när de verkligen vill lära sig! /Fanny