Volontärarbete i Peru – en hälsning från Anna-Karin!

Anna-Karin i Peru

För inte länge sedan kom Anna-Karin hem från sin volontärresa till Cusco i Peru där hon har undervisat barn i engelska. Här kommer en hälsning ifrån henne till alla er som funderar på att åka 🙂

”Hej!

Jag heter Anna-Karin och är 23 år. Jag är jättenöjd med min volontärresa! Boendet var kanon! Bodde hos en väldigt gästvänlig och rar kvinna som hjälpte oss volontärer mycket med tips angående resmål mm 🙂

Skolan, lärarna och barnen var jättehärliga och det var roligt att kunna hjälpa till! Var med låg- och mellanstadieklasser och fick mestadels hjälpa till med uttal i form av högläsning där eleverna fick repetera. Var sorgligt att lämna barnen! Fick ett par brev och många kramar och pussar när jag slutade.

Mina bästa resminnen är från Saltdynerna, Machu Pichu och The floating islands i Titikakasjön 🙂 Saknar redan den bergiga miljön! Allt kändes så platt när jag landade i Stockholm.

Jag tycker att föreberedelserna innan avgång var bra. Personligen tycker jag att det är spännande att inte veta exakt vad som ska hända och inte riktigt veta vad jag ska förvänta mig. Rekommenderar alla som funderar på volontärarbete att prova det! En månad var ganska lagom för att hinna integrera sig någorlunda i samhället och deras vardag. Kändes dock lite tråkigt att lämna Cusco när jag precis lärt mig hitta hem utan att fråga om vägen! haha!

Blev mycket god vän med tjej som fanns med på min Buddy list som jag fick innan jag åkte. Vi hade kontakt på facebook innan resan och fann varandra direkt i Lima de första dagarna. Vi bodde på samma ställe i Cusco och gjorde näst intill allt tillsammans.

Kort och gott många fantastiska minnen och erfarenheter! Är mycket tacksam för all hjälp innan avresa! Allt flöt på mycket smidigt. Jag har varit au pair tidigare och då var det otroligt mycket krångel med den organisationen. Men den här gången gick allt mycket bra! TACK!

Ha det fint och go for it alla ni som sitter och tvekar!

Kram

//Anna-Karin”

 

Kommentera