Jul och Nyår i Paris!

Jul i Paris – det till och med låter fantastiskt. Och tro mig, det är det också. Med inställningen att julen är överskattad och borde firas som en fest istället flög mina föräldrar och min bror hit för att fira jul med oss. Vi har haft riktigt kul faktiskt, struntat i nästan allt traditionellt julfirande och mest varit ute i kvällslivet. På eftermiddagarna visar vi våra favoritställen och tar med dem på långa promenader, något de har tyckt riktigt mycket om. Jag tror nästan att de uppskattar Paris lika mycket som vi gör, framförallt är de helt förälskade i Saint Germain. Det är inte särskilt svårt att förstå dock, det är verkligen ett underbart område. Vi haft några riktigt trevliga sena luncher också, och trots att det har varit jul har nästan alltid restaurangerna varit fullbokade. Parisarna förstår det här med jul: sena, stora luncher på någon cool restaurang och ännu senare exklusiva middagar där champagnen aldrig tar slut. Kan det bli bättre?

Som en extra bonus har vi jullov nu, något som gör att vi kan vara ute hela dagarna och hela nätterna också för den delen. Och när jag säger hela nätterna menar jag verkligen det också: vi har inte gått hem från klubben innan halv sju nu på en månad i alla fall, och då är vi några av de första som går ibland. Det är galet, men riktigt roligt. Allt är faktiskt roligt här, jag har aldrig känt mig så hemma i Paris som jag gör nu. Det känns verkligen som om jag lever i ett drömliv. Amanda börjar redan få panik över att åka hem och jag förstår henne, har man varit här och levt vårt liv förstår man. Jag träffade en halvsvensk man förra helgen som berättade för mig att han kommit till Paris för att göra praktik en månad för åtta år sen. Planen var att åka hem sen, men åtta år senare var han fortfarande kvar, hade fransk fästmö och stadigt jobb. Han skrattade åt sin egen historia och förklarade helt enkelt att har man en gång bott i Paris kan man aldrig bo någon annanstans. Och jag tror honom.Nu börjar det nalkas mot nyår också, och gissa vilken fest det kommer bli! Mot alla odds (eller ja, trodde vi som är lite halvpessimister) har vi blivit bjudna på så många nyårsfester att vi inte vet vilken vi ska välja. Ett mycket angenämt problem får jag säga. Alla som har bjudit oss är lika trevliga också. Hopplöst helt enkelt. Så nu återstår att bestämma sin destination, gå till Sephora och köpa lösögonfransar, välja en klockren outfit och sedan festa in det nya året. Vilka problem man har här i Paris.  /Caroline

Kommentera