New York Film Academy – en hälsning från Paroush!

Parosh i L.A

En av våra studenter vid New York Film Academy berättar om hur det är att studera mitt i händelsernas centrum! Parosh pluggar en Bachelor in Fine Arts – Filmmaking vid New York Film Academy och är nu inne på sin andra termin, nedan kan du läsa om hans upplevelser som NYFA-student.

 

”Hej Study International!

Min upplevelse här i Los Angeles har hittills varit underbar. Jag går just nu andra terminen här på New York Film Academy och allt som händer här är mer än bara kul. 
Jag hade fått reda på mycket information om den skolan från er på Study International och att skolan hade både Bachelors och Masters degrees, det var då ingen tvekan om att jag skulle börja där och starta min filmutbildning hos dem. Eftersom jag valde BFA in filmmaking så kommer utbildningen hålla på i tre år vilket jag ser fram emot. Allt är så himla mycket mer spännande när man håller på med film i filmstaden.
Skolans lärare är personer som själva är inom eller har varit inom filmindustrin, antingen som skådespelare, regissörer, producenter eller manusförfattare.  Min nuvarande Regissör lärare har till exempel skrivit och regisserat kända Hollywood och Bollywood filmer. Det ger oss elever en chans att få prata med våra lärare och ställa dem frågor och få information om industrin och hur kvalificerade regissörer arbetar så man får en inblick i det hela. Själv tycker jag att lektionerna är väldigt effektiva, allt går i snabba ryck. Klasserna är inte allt för stora och innehåller max 15 elever per klass.


Skolan har ju konceptet learning by doing, och enligt mig finns det inget bättre lärosätt när det handlar om att göra film. Vi filmar hela tiden, om det inte är egna projekt så är vi med och hjälper i de andras projekt som t.ex Kameraman, ljus, ljud eller Kamera Assistent, ja ibland när vi inte får tillgång till Skådespelare så blir vi tvungna att använda oss själva. 
Veckan efter vi har redigerat klart visar man sitt projekt för klassen och får kritik från alla, veckan därpå filmar man något nytt och visar bättre ifrån sig.
Det finns sammanlagt 4 byggnader där skolan håller hus här i L.A. I Glasbyggnaden håller Skådespelareleverna till, dit går vi filmskapare också för att ha vissa andra lektioner som t.ex Digital Editing och våra acting for directors lektioner. Universal- och Warner bros studios är dessutom grannar med skolan.
Vi har Q&A’s  som det heter härborta, för alla elever att kunna vara med på. Det är olika guest speakers som kommer flera gånger för att besöka skolans elever i en ”Question & Ask” där man lär sig otroligt mycket om filmbranschen vem det än är som kommer och besöker. Steven Spielberg besökte förra året och jag själv har gått på ett antal av dessa då dem visar regissörens eller skådespelarens film innan dem kommer för att eleverna sen kan ställa frågor om filmen eller andra projekt som de gjort. Ibland får vi dessutom förhandsvisningar på filmer som inte kommit ut än för att från elevers perspektiv ge feedback till regissörerna.

Vi får också spela in vissa filmprojekt på universal studios back lot där våra lärare är på plats för att hjälpa en med det man gör och få feedback. Det är alltid lika kul varje gång. Senaste gången vi var och spelade in där var där filmen ”Tillbaka till framtiden” hade spelats in. 
Utöver skolan så är L.A en extremt underbar stad, dock så är bil det enda medlet att ta sig fram med, om man inte har en cykel förstås. Bussarna är nästan aldrig i tid och långsiktigt blir det jobbigt med det.

Tack för mig, nu ska jag iväg och skriva mitt manus till min kommande kortfilm,
Mvh Parosh”

Parosh vid NYFA

Kommentera