Studera grekiska i Aten!

Despina studerar grekiska i Aten, läs om hennes intryck av språkresan nedan 🙂

Hej hej!

Grekland är för mig inget nytt eftersom jag är halvgrekiska så kulturen upplever jag inte som något annorlunda. Jag har bott härnere förut och allt känns bara som hemma för mig just nu. I skolan har vi två jättefina lärarinnor. De är snälla och hjälpsamma och framför allt roliga. Maria och Sotiria. De ser till att kursen inte känns som en lång och tråkig skoldag, utan som något roligt och användbart. Deras sätt att lära ut är mycket bra och de lyssnar alltid på dem som har frågor. Tålmodiga och lyhörda. Tror jag aldrig haft bättre lärare i mitt liv. Vi har haft lite föreställningar och andra roliga saker som vi gjort tillsammans med gruppen och lärarna. Jag älskar den här skolan, man känner sig fri och accepterad. Alla som går
här är ju som ni vet från olika delar av världen och man lär sig mycket om andras kulturer osv. I min klass går det italienare, greker, japaner, amerikaner, spanjorer och turkar. Mycket roligt!!

Jag tycker folk ska åka hit och läsa grekiska. Grekiskan är ett vackert språk och jag har hört folk som pendlat mellan spanska och grekiska (alltså att de inte vetat vilket de ska läsa) och så har någon plötsligt sagt att de borde välja spanska för att man har mer användning av det. Personligen tycker jag det är dumt när folk säger så eftersom att grekiskan i så fall aldrig får växa och bli användbart. Men varför skulle det inte vara användbart? Att åka som turist hit sedan och kunna språket är ju kanon! Jag kunde lite grekiska innan (göra mig förstådd osv) men nu känner jag mig jättesäker när jag beställer eller går ut. Mina grekiska vänner tycker att jag har blivit jätteduktig på bara 3 veckor.

Ha det bra!

Mvh Despina

Kommentera